Monday, October 27, 2008

Innovation på fjället


En vanlig syn i sommarfjällen. Liften upp med cykeln och snabb nedfart ner. Verkar urkul!

Jag är i Hovden, i Telemarkregionen i Norge. Ska tala på konferensen "Innovativ fjellturism" imorgon bitti. Ute har den första snön fallit och det är minusgrader. Vackert!
På förmiddagen idag talade Åres näringslivschef Janne Andersson om den stora omvandlingen av Åre och deras vision för 2020. En del av framtidsstrategin har varit att utveckla Åre som sommardestination. Vet ni vad gästerna mest önskade sig:
1. Bad
2. Bad
3. Bowling



Genom bygget av Holiday Club 2004 kan Åre numera erbjuda både äventyrsbad och discobowling. Och turisterna har strömmat till. "Reality is broken" -teorin, dvs att kunder vill ha upplevelser med spel- eller lekmoment stämmer. Att bara gå ut på fjället är för svårt och oöverblickbart för moderna turister.
Men, sa Janne, en viktig ingrediens är "inaktivitet", att erbjuda gästerna ett avbrott från lek, bad och ävenyr. Men i dagens upplevelseekononomi är även stillheten regisserad och organiserad, ofta i form av spa eller yoga.

10 comments:

Drivkraften said...

Hei Beata!

Tusen, tusen takk for ditt inspirerende og tankevekkende foredrag om sosiale medier på vårt Innovasjonsseminar for fjellturismen på Hovden.
Håper du kom vel hjem - og at vi sees igjen.

Mvh Ingrid Sætre
Innovativ Fjellturisme

Marie B said...

Hei Beata!

Har nå vært på 3 "Beata foredrag" og alltid like bra! Mye nytt å lære og arbeidsledig blir man jo ikke nå man blir hekta! Man kan jo alltid strikke noen mössor! Ses sikkert igenn!

kram från marie

Høve Støtt said...

Hallois! Ja, tusen takk for inspirerende tanker og kunnskap som ble levert på Hovden. At BLOGG er bra, er jeg helt enig. Selv skal jeg jobbe mye med dette på www.sparkvm.no og www.icefestival.no Det kommer nok også til å komme på www.hovestott.no en av de nærmeste månedene... De som blogger der, og oppgir alt av nødvenige adresser, får tilsendt egen buttons! Håper forresten at buttons din Beata, kom vel frem til POOL i Sverige! Om ikke, så si i fra! Da kommer det flere! Til dere andre som ikke var på Hovden! Der skulle dere ha vært gitt! Jeg er fornøyd med 80% av foredragene! Og det er jo slettes ikke værst! At Høve Støtt og sti-bowling ble nevnt her og der er jeg også godt fornøyd med! Det har forresten kommet 20 cm snø på Geilo! Så i kveld blir det Dølaleik med 44 personer på snøføre! Endelig!!! Ha en vidunderlig aften, hvor enn dere befinner dere!

Surfine said...

Hei Beata!

Tusen takk for flott foredrag om sosiale medier på Hovden. Jeg koste meg virkelig gjennom innlegget ditt. Privat har jeg vært i blogg og virtuelle verden lenge, men på jobb ser jeg jo at det er på tide å ta steget... Hilsen fra Bente Bjerknes, Buskerud fylkeskommune

Beata Wickbom said...

Tack för all feedback! Jag önskar er verkligen lycka till.

Ses sikkert igenn!
/beata

PS Min buttons kom hem till Stockholm DS

Ingunn said...

Takk beata for et inspirerende innlegg. Jeg lover å bli mer kjent med den virtuelle delen av "din verden" (det med strikking kan jeg...). Lykke til videre - og jeg misunner deg spennende dager i "De forente stater"!
Synes forøvrig Hovden var kjempebra, mange spennende innlegg, mange spennende mennesker - kan du si noe om hva det er som gjør svensker så dyktige i formidling? Dette er langt fra første gang jeg erfarer det...

Hilsen
Ingunn, Innovasjon Norge

Marie Melhagen said...

Hei Beata og takk for inspirerende innlegg på Hovden. Jeg har gått løs på web 2.0 og er kommet til geocaching. Det må jo være midt i blinken for reiselivet? Vet du noe om det? Det ser ut til at det er veldig nytt i Norge, men min GPS (som jeg prøver å finne ut av...) kan det. Kanskje det er noe for oss i Innovativ Fjordturisme - padle til spennende steder og finne skatter....

Marie Melhagen, Norges Vel

Anonymous said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

Anonymous said...

Takk for en interessant blogg

yanmaneee said...

jordan shoes
kyrie 6
hogan outlet
louboutin shoes
coach purse
adidas superstar shoes
off-white
hermes belts
lebron 15
nike air max